حکم شرعی کاشت ناخن چیست؟ آیا کاشت ناخن نماز و غسل دارد؟

در این مقاله ی پریا مژه قصد داریم بدانیم حکم شرعی کاشت ناخن چیست؟ آیا کاشت ناخن نماز و غسل دارد؟

حکم شرعی کاشت ناخن چیست؟ آیا کاشت ناخن نماز و غسل دارد؟

حکم شرعی کاشت ناخن چیست؟ آیا کاشت ناخن نماز و غسل دارد؟

این خدمات جدید چند سالی است که با تبلیغات گسترده در سالن های زیبایی انجام می شود، اما ارائه این نوع خدمات، خانمها را با برخی از سوالات پیرامون احکام شرعی آنها مانند وضو و غسل مواجه می سازد.مثلا پرسیده می شود که آیا کاشت ناخن مانع از رسیدن آب وضو و غسل به پوست و ناخن می شود؟ در ادامه ی این مقاله ی پریا مژه می خواهیم به این سوالات پاسخ دهیم.

کاشت ناخن از ابزار زیبایی جدیدی است که طرفداران بسیاری دارد. اما برای تائید یا رد این موضوع از دیدگاه شرعی و اسلام باید به فتوا و کلام مراجع تقلید که در این زمینه قابلیت و توانایی دادن حکم را دارند، مراجعه نمود.

حکم شرعی کاشت ناخن

طبق نظر اکثر فقها صرف کاشت ناخن و سایر روش های آرایشی برای اعضای بدن فی نفسه دارای اشکال فقهی نیست و این مسئله در مورد کاشت ناخن نیز صدق می کند. اما در مورد کاشتن ناخن، باید به این مسئله توجه داشت که: طبق نظر اغلب مراجع تقلید و فقها، اگر کاشت ناخن زینت محسوب شود باید دست ها را از دید نامحرم پوشاند. البته علما زینت بودن یا نبودن کاشت ناخن ها را به تشخیص عرف جامعه واگذار کرده اند.

ادامه مطلب  کاشت و اکستنشن مژه در پرند

با توجه به این که در حال حاضر افراد کاشت ناخن را به جز مواردی که پزشک برای رفع مشکل و بیماری حاد تشخیص می دهد، برای زیباتر شدن ناخن ها استفاده می کنند و طبق نظر همه ناخن های کاشته شده از ناخن های کوتاه و بدون حالت زیباتر است، به همین دلیل نوعی زیبایی به شمار می رود و باید از دید نامحرم پوشانده شود.

استفتاء کتبی از دفتر آیت الله خامنه ای:

«کاشت ناخن با فرض صدق زینت باید از نامحرم پوشیده شود. تشخیص زینت بودن یا نبود موکول به نظر عرف جامعه است.»

آیا وضو، غسل و نماز با ناخن کاشته شده صحیح است یا باطل ؟

طبق نظر اکثر علمای فقیه، کاشت ناخن از روی عمد مانعی برای وضو و غسل ایجاد می کند که از رسیدن آب به ناخن جلوگیری می نماید و باید در اولین فرصت برای نماز برداشته شوند.

در غیر اینصورت وضو و غسل و نماز باطل می شود. وضو و غسل جبیره فقط در مواردی مانند تنگی وقت نماز و یا در سفر بودن و یا به هنگام شب و سحر که امکان دسترسی به آرایشگاه و برداشتن مانع وجود ندارد صحیح است، به غیر از این موارد وضو و غسل جبیره نادرست و باطل می باشد؛ بنابراین باید در اسرع وقت اقدام به برداشتن ناخن نمائید در غیر این صورت وضو یا غسل جبیره ای باطل می باشد درنتیجه نماز نیز باطل می شود.

ادامه مطلب  مزایا و معایب کاشت ناخن چیست؟

نظرات مراجع تقلید درباره کاشت ناخن

 

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

اگر ناخن کاشته شده قابل برداشتن نبوده یا ازاله آن مستلزم ضرر و مشقّت باشد و با وجود ناخن ها قدرت بر رساندن رطوبت به پوست دست نباشد، مسح بر روى همین ناخن‌ها کافى ‌است و غسل نیز همین حکم را دارد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

در صورتی که ضرورتی برای این کار نباشد آن را ترک کنند، چراکه مانع غسل و وضو است و چنانچه ضرورتی وجود داشته باشد و امکان جداسازی ناخن های مصنوعی به هنگام غسل و وضو نباشد، با آن وضو و غسل جبیره ای می‌گیرند.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

باید قبل از غسل و وضو آن چه را که مانع رسیدن آب به عضو غسل و وضو باشد جدا کرد.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

کاشتن ناخن به صورتی که برای وضو و غسل نتوانید بردارید اشکال دارد. ولی چنانچه شخصی مرتکب این عمل شده باشد، در صورت امکان ناخن مصنوعی را بردارد و وضو و غسل به نحو معمول انجام شود و در صورت عدم امکان برداشتن ناخن با همان حال وضو و غسل انجام شود و احتیاطاً تیمم هم بنماید.

ادامه مطلب  کاربرد پرایمر در اکستنشن مژه
حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته):

1. در وضو، شستن تمام گردی صورت و تمام دو دست از آرنج تا نوک انگشتان، واجب است و اگر مانعی از رسیدن آب وجود داشته باشد، باید برطرف شود. شستن قسمت بلند شدۀ ناخن که از محدودۀ انگشت خارج باشد، یا قسمتی از ریش که از محدودۀ گردی صورت خارج است، واجب نیست.

2. در غسل باید آب به پوست بدن برسد و موهای کوتاه مانند ریش کم یا مژه نیز باید شسته شود.

3. ایجاد مانعی که رفع آن مشکل (عسر و حرج دارد) یا غیر ممکن است، جایز نیست؛ مگر در صورتی که ضرورتی آن را اقتضا کند و یا غرض عقلائی مشروعی در این امر وجود داشته باشد، مانند درمان.

4. به نظر می‌رسد زیبایی یک غرض عقلائی مشروع است.

5. اگر مانعی ایجاد شود که رفع آن مشکل (عسر و حرج دارد) یا غیر ممکن است، می‌توان با همان مانع وضو گرفت یا غسل کرد؛ هر چند ایجاد آن مانع جایز نبوده باشد؛ البته احتیاط مستحب آن است که تیمم هم انجام دهد.

 

پس از این مقاله نتیجه می گیریم که باید برای حکم شرعی کاشت ناخن نظر مرجع تقلید خود را بدانیم و طبق آن عمل کنیم.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد، پریا مژه را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

2 thoughts on “حکم شرعی کاشت ناخن چیست؟ آیا کاشت ناخن نماز و غسل دارد؟

  1. آرزو says:

    از نظر من فقط خدا مهمه و من ۸ ساله کاشت ناخن انجام میدم نماز و روزه هم میگیرم و از نظر من و دل من خدای من انقدر بزرگ و بخشنده و مهربان هست ک قطعا قبول میکنه چون حق الناس گردن من نیس و این ها یه مشت چرت و پرته دل نشکن مال کسی نخور برای خدا و دلت زندگی کن پادشاهی کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button